Αρχική arrow Νέα arrow Νέα arrow Ο νέος τρόπος φορολόγησης δεν μπορεί να εφαρμοσθεί

Ο νέος τρόπος φορολόγησης δεν μπορεί να εφαρμοσθεί

Χειρόφρενο τραβάνε, για άλλη μία φορά, οι ιδιοκτήτες ταξί σε όλη τη χώρα, διαμαρτυρόμενοι για τις προωθούμενες αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης.

Οι αυτοκινητιστές κατέρχονται σε 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο, ενώ εκπρόσωποί τους απʼ όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μεταξουργείο και πορεία από την πλατεία Καραϊσκάκη προς τη Βουλή.
“Επιλέξαμε αυτή την ημερομηνία για τις κινητοποιήσεις μας διότι τότε συζητείται το φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή. Ζητούμε τεκμαρτά προσδιοριζόμενο εισόδημα. Υπάρχουν δυσκολίες από την εφαρμογή του συστήματος που θέλει να υιοθετήσει η κυβέρνηση”, υπογραμμίζει ο Κώστας Γιαννακάκης, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης “Ο Ερμής”. “Με την αλλαγή της φορολόγησης, θα ακριβύνει η μετακίνηση με ταξί. Η κυβέρνηση θέλει να επιβάλει ΦΠΑ στο κόμιστρο, σε μία περίοδο κατά την οποία εμείς δεν έχουμε λάβει καμία απόφαση για αυξήσεις, ενώ δεν δεχτήκαμε να πάρουμε και δώρο του Πάσχα. Υπάρχει γενική κρίση. Ο κόσμος χρησιμοποιεί ταξί λιγότερο απʼ ό,τι παλαιότερα. Δεν είναι δυνατόν σήμερα να θέλουμε να ακριβύνουμε το ταξί. Επίσης, υπάρχουν και τεχνικά προβλήματα εφαρμογής του λογιστικού προσδιορισμού. Δεν έγινε κανένας διάλογος, για να υπάρξει συμφωνία με το υπουργείο Οικονομικών”, εξηγεί.
Η ομοσπονδία των αυτοκινητιστών σε ανακοίνωσή της αναφέρει: “Το υπουργείο δεν μας έχει εξηγήσει σε ποια στοιχεία βασίστηκε για να αυξήσει στο πρώτο εξάμηνο του 2010 κατά 50% το τεκμαρτό εισόδημά μας, σε μία περίοδο κατά την οποία όλοι βιώνουμε κατακόρυφη πτώση του τζίρου σε όλα τα επαγγέλματα".

Καιρός Θεσσαλονίκη

καιρός weather.gr

Σύνδεση Χρήστη

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Δημοσκοπήσεις

Tα ταξί της Θεσσαλονίκης παρέχουν υπηρεσίες

Αποτελέσματα

Είδαν τις σελίδες από 26/2/2015

web counter
web counter widget

Online χρήστες

Δεν υπάρχουν συνδεδεμένοι χρήστες
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2017 Elxis.org. All rights reserved.
Ks-Navy Theme by : ks-net.gr   Valid XHTML 1.0 Transitional     Valid CSS!