ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ 28/04/2020

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

28/04/2020 15:08

Προς
ΠΟΕΙΑΤΑ
Πρόεδρο κ. Κασιδιάρη Μάκη
ΘΕΜΑ: «Μέτρα ανακούφισης κλάδου ΤΑΧΙ μετά τον Covid -19»

Οι μέρες που διανύουμε και αυτές που ακόμα θα έρθουν είναι δύσκολες και για τον κλάδο μας. Η πανδημία που χτύπησε όλο τον κόσμο έμελλε να έχει αρνητικά αποτελέσματα και στο δικό μας επάγγελμα.
Όταν η υγειονομική κρίση ελαχιστοποιηθεί θα φανούν τα μέγιστα οικονομικά θέματα της κοινωνίας μας. Ως κλάδος οφείλουμε με μπροστάρη την Ομοσπονδία μας να γίνουν άμεσα και γρήγορα χωρίς γραφειοκρατίες κινήσεις που θ’ ανακουφίσουν τον κλάδο μας. Τα περισσότερα από τα ζητήματα που θα προτείνουμε είναι αυτά που και τηλεφωνικά έχουμε πει και προτείνει στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας ο οποίος ήδη κάνει ενέργειες με τα συναρμόδια Υπουργεία.
Προτείνουμε λοιπόν ως Σωματείο ΤΑΧΙ Θεσσαλονίκης να προωθηθούν τα αιτήματά μας.
1. Είναι επιτακτική ανάγκη να πάρουμε ως κλάδος μια μεγάλη επιδότηση η οποία δεν θα διαχωρίζει τύπο αυτ/του και καυσίμου (μεταχειρισμένα πετρέλαιο, υβριδικά, φυσικό αέριο και ηλεκτρικά).
2. Τον Μάρτιο του 2021 πολλά αυτοκίνητα λήγει και η παράταση η οποία δόθηκε με τον Ν.4530/2018. Ζητούμε λοιπόν παράταση για τουλάχιστον ένα (1) χρόνο ακόμη.
3. Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη ΑΜΕΣΑ να μπορούμε να ταξινομούμε και 7θέσια, 9θέσια οχήματα από τα ήδη υπάρχοντα με ταξίμετρο και κουκούλα. Σε περίπτωση δεύτερου κύματος πανδημίας θα μπορούμε να μεταφέρουμε μέχρι 4 άτομα.
4. Η τελευταία Υπουργική Απόφαση μιλάει για 1 άτομο έως 31 Μαΐου. Ζητούμε από 4 Μαΐου και την άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων να μεταφέρουμε έως 3 άτομα στο πίσω κάθισμα.
5. Μέριμνα για ειδικό διαχωριστικό (πλεξιγκλάς) το οποίο όμως θα έχει έγκριση τύπου ή άδεια από το Υπουργείο για ν’ αποφύγουμε θέματα ατυχήματος και κωλύματα σε ΚΤΕΟ ή Τροχαία. Σε όχημα Δ.Χ. κάθε έξτρα αντικείμενο δεν καλύπτεται από ασφαλιστικές εταιρείες. Και φυσικά να είναι σε προαιρετική μορφή.
6. Παράταση και τον επόμενο μήνα του επιδόματος 800€ λόγω της μεγάλης πτώσης του τζίρου στον κλάδο και δύσκολα θα επανεκκινηθεί ο κύκλος εργασίας.
7. α. Φορολογικές απαλλαγές για το 2020
β. Μείωση Φ.Π.Α. του κλάδου μας τουλάχιστον 13%
γ. Μηδενική προκαταβολή φόρου για το 2020
8. Ένταξη και του κλάδου μας στα επαγγέλματα τα οποία θα έχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις σε δάνεια με εγγυητή το ίδιο το κράτος.
9. Οι αναστολές πληρωμών να συνεχιστεί για (ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, δόσεις κλπ) άλλους 3 μήνες.
10. Μέριμνα έτσι ώστε να υπάρχει υγειονομικό υλικό το οποίο να διανεμηθεί στους συναδέλφους (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά).
Σε κάθε περίπτωση ότι και αν γίνει θα πρέπει να γίνει σύντομα χωρίς αναστολές για να πάρει ο κλάδος μια σπίθα επανεκκίνησης της λειτουργίας του ΤΑΧΙ και επαναφορά στην κανονικότητα.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΛΕΟΝΤΙΑΔΗΣ ΚΛΗΜΕΝΤΟΣ ΓΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ